Work in progress

 

WoodWideWeb

Een langdurig project over mijn 'liefde' voor bomen

Zie video interview tijdens het Fotografencafé Woerden


Lichtsporen

In oktober 2020 ben ik samen met 'De Fotomeisjes' een mentoraat gestart onder begeleiding van Katharina Pöhlmann en Matt de Groot. Een jaar lang ga ik onder hun begeleiding werken aan een persoonlijk documentair project. In verband met Covid-19 is dit traject nog niet afgerond.


Rita

Rita vertelt altijd heel veel, maar toch ook weer niet. Eigenlijk vertelt ze helemaal niets. Overal wordt snel overheen gepraat en eindigt met een lach. Ik weet dat zij een behoorlijk verleden heeft, waar zij af en toe kleine brokjes over verteld en waar geen samenhangend verhaal van te maken is. Ik ben daar nooit te diep op ingegaan, voelde dat 

dit gevoelig lag.
Totdat zij de opmerking maakte ‘Ik heb een biologische èn een echte moeder’. En zij liet toen ook voor het eerst foto’s van 'beide' moeders zien. En ze pakte een doosje, waarin dagboek-schriftjes zaten van haar ‘biologische’ moeder. Deze zijn geschreven aan het eind van de oorlog, toen zij in een werkkamp zat.

Het gegeven ‘Ik heb een biologische èn 

een echte moeder’ vind ik zo interessant, dat ik Rita gevraagd heb of ik een fotoserie over haar mag maken. Hoeveel invloed, maar ook hoé, heeft dit gegeven op haar leven.