De Sleutelclub

Ooit begonnen als een hobbyclubje met vier jongeren is de Sleutelclub in Kamerik uitgegroeid tot een professionele organisatie met 100 jongeren. Bij de Sleutelclub in Kamerik komen jongeren tussen de 10 en 23 jaar. Van alle lagen van de bevolking, met of zonder beperking. Iedereen loopt door elkaar heen, helpt elkaar ook. De Sleutelclub wil laten zien dat iedereen gelijk is en dat juist iemand met een beperking een ander weer heel goed kan helpen op zijn of haar eigen manier.
Jongeren leren bij de Sleutelclub ook dat er meer mogelijk is dan werken achter een bureau. Ze leren kennis maken met allerlei technische beroepen waar op dit moment veel meer vraag naar is. Sinds kort kan er ook gekookt worden.
Het bestuur van de Sleutelclub probeert samen met 35 vrijwilligers jongeren ook aan stageplaatsen te helpen en biedt omgekeerd ook zelf maatschappelijke stageplekken aan. Zij werk nauw samen met bijvoorbeeld Ferm-Werk, Jeugd-Punt en kerkelijke jongerenwerkers. Ze staat open voor iedereen en houdt in de gaten of een jongere extra hulp kan gebruiken. Ze probeert jongeren van de straat te houden en bij te dragen aan toekomstperspectief.

klik op de foto voor het grote formaat