In de Keuken

In Woerden, de meest gemiddelde stad van Nederland, wonen wij met meer dan 100 verschillende nationaliteiten samen. Ik hou van die diversiteit. Mijn uitdaging is geweest om zoveel mogelijk verschillende nationaliteiten te fotograferen. In de keuken, hun meest favoriete, traditionele maaltijd kokend.

Waarom? Ik wil mijn stadsgenoten laten zien dat zij al heel lang samenleven met meer dan 100 verschillende nationaliteiten en hoop dat door middel van een kijkje in de keuken meer begrip en interesse ontstaat voor elkaars cultuur. 

Ik heb dit gedaan door niet alleen te fotograferen, maar ook door positieve aandacht te geven door middel van allerlei activiteiten, zoals presentatie cultuurcafé, aanwezigheid tijdens een manifestatie in het kader van de Nationale Vrouwendag, presentatie bij de gemeente, dag van de inburgering en een picknick met alle nationaliteiten, met expositie tijdens het Kunstpark in Woerden. Maar ook door middel van interviews, zoals het AD, de plaatselijke krant, radio-interview en TV. Uiteindelijk heeft mijn project 'In de keuken' heel veel exposure gehad, wat hopelijk een bijdrage heeft geleverd aan wederzijds begrip.

De uiteindelijke serie, gemaakt in de periode 2015-2017, bestaat uit foto's van 59 verschillende nationaliteiten, wat een heel mooi beeld geeft van de inwoners van Woerden. 

 

klik op de foto voor het grote formaat

Een video van mij In de Keuken